Hoppa till innehåll

Aldrig okej

 Creepypasta:

spökhistorier från nätet

Så, vem saknar inte ungdomsprogrammet "Are you afraid of the dark?" som gick någongång på 90-talet. Inga uppräckta händer? Jo, några ser jag allt där i bakgrunden.

 

Hela grejen med spökhistorier har ju fått en ny genomslagskraft tack vare vårt fantastiska internet. Nu har det kommit en bok som samlar de mest omtalade inom samma pärmar. Har ni hört talats om Slender man, till exempel?

 Han dök först upp på ett internetforum 2009 som en hotfull  skepnad i bakgrunden på ett par svartvita fotografier av lekande barn. Onaturligt lång och mager, utan tydliga anletsdrag, kom han snart att gå under namnet Slender man. Fem år senare är han huvudperson i noveller, filmer och datorspel, målas på väggar i städer världen över och förekommer i allt fler unga människors mardrömmar.

Det unika med Slender man, Vandraren, Getmannen och andra liknande skräckfigurer är att de inte har någon direkt upphovsman, utan uppstod ur det kollektiva undermetvetna som utgörs av miljoner internetanvändare.


Vågar du?

 

 

 

 


Tidaholms stadsbibliotek,  522 34 Tidaholm  |  Besöksadress: S:a Kungsvägen 8  |  Tel. 0502-60 61 87  |  biblioteket@tidaholm.se